GOXM(go the extra mile)[metafora]

"megteszi azt a plusz, többlet erőfeszítést, ami a sikerhez vagy a kiemelkedő teljesítményhez szükséges."

Rólunk

Az Extra Mérföldről


A GOXM Training & Consulting az észak-yorkshire-i Harrogate-ben található fő profilja az üzleti angol képzés és készségfejlesztés.

Chris Mellor


Chris a cég Pedagógiai   és Üzletfejlesztési Igazgatója,  20 éves tapasztalatot szerzett nemzetközi üzletemberek egyedi igényei alapján kidolgozott üzleti angol készségfejlesztési tréningek megvalósításában.

1996 és 2000 között tanulmányi igazgatóként tevékenykedett a Linguarama üzleti nyelvoktatással foglalkozó budapesti központjában. Ezt követően megalapította az L2L Consulting Kft.-t, amely egyedi igényekhez tervezett nyelvi- és készségfejlesztő innovatív tréning megoldásokat nyújtott, nemcsak nemzetközi- és hazai vállalatok felsővezetőinek, hanem állami szervezetek és minisztériumok számára is.

Diplomáját a Leeds-i Egyetem német nyelv és irodalom szakán szerezte. Öt évvel később ’Teaching English for Business Purposes’ másoddiplomáját is megszerezte a Londoni Kersekedelmi és Ipari Kamara (LCCI) minősítésével, amely ezen a területen a legtekintélyesebb elismerés.

Emellett Chris számtalan szerződést, éves jelentést, sajtóközleményt fordított illetve lektorált angol, magyar és német nyelven. Itt érdemes megemlíteni két kiadványt is, amelyben közreműködött; a Nemzeti Fejlesztési Terv – Élethosszig tartó Felnőttoktatás Magyarországon valamint Tudománypolitika az ezredforduló Magyarországán, amely a Magyar Tudományos Akadémia akkori elnökének munkája volt.


Csatlakozzon Chris Mellorhoz a LinkedIn-en

Ha angoltudásának versenyeznie kell az Ön figyelméért a munkahelyi nyomással, határidőkkel, családi teendőkkel, valamint a heti sport tevékenységekkel akkor nem tud úgy fejlődni, ahogyan Ön azt elvárja….talán itt az ideje, hogy angoltudásával együtt szabadságra menjen…

Lazáry Gyöngyi


Gyöngyi a cég Ügyfél Élményekért Felelős Vezetője,  20 éves tapasztalattal rendelkezik üzleti nyelvoktatás, idegenforgalom illetve rendezvényszervezés területén, munkájában törekedett arra, hogy mindenkori üzleti partnerei kiváló minőségű szolgáltatásban részesüljenek.

1998-ban csatlakozott a Linguarama üzleti nyelvoktatással foglalkozó budapesti központjának csapatához, mint oktatási tanácsadó. Egyik kiemelkedő sikerének tekinti a MÁV Zrt-vel történt együttműködés megkötését, amely a budapesti Linguarama 8 éves működése alatt a legnagyobb nyelvoktatási projekt volt.

Gyöngyi idegenforgalmi tevékenysége főleg a közel-keleti üdülési úti célok népszerűsítéséhez kapcsolódott. Jelentős szerepe volt az egyiptomi Sharm el Sheikh - mint ’új’ üdülőhelynek- megismertetése és bevezetése a magyar utazási irodák körébe. Az OTP Travel utazási irodában, mint értékesítési és marketing vezető dolgozott. Rendezvényszervezőként kiemelkedik az AstraZeneca által szponzorált 700 fős gyógyszerészeti konferencia levezénylése, valamint az SAP felsővezetőinek és üzleti partnereinek szervezett incentive program lebonyolítása.

Gyöngyi a képzések hozzáadott értékének vonatkozásaiban folyamatos fejlesztésre törekszik, hogy az ügyfelek által Harrogate-ben töltött idő igazán hasznos és emlékezetes maradjon. Azzal a meggyőződéssel teszi ezt, hogy kultúrákon keresztül átívelő virtuális hidakat építsen.


Csatlakozzon Lazáry Gyöngyihez a LinkedIn-en

Sokat utaztunk, így módom volt a Yorkshire County megismerésére, ami kulturálisan és természetileg is nagyon nagy élmény volt. Az elhelyezés rendkívül barátságos, otthoni hangulatot idéző, magas színvonalú bed & breakfast szálláson történt, ahol már a reggeli is külön élmény volt. Harrogate egy igazi kis ékszerdoboz. Rendkívül sok az állítólagos angliai rossz konyhát meghazudtoló kiváló étterem.

Dr. Török KrisztinaFőigazgató, Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI)

Ismerje meg Yorkshire-t

Yorkshire – Észak Anglia történelmi megyéje, 2012-ben és 2013-ban a World Travel Awards ’Európa Vezető Úti Célja’ díjat nyerte meg, a Lonely Planet ’A Világ Legjobb Helyei’ közé sorolta továbbá 2014-ben otthont ad a Tour de France kerékpár versenynek

Harrogate - megközelítőleg két és fél órányira Londontól, észak Anglia jelentős turisztikai városa. A györgy-korabeli fürdőváros hangulatából mit sem vesztett az évszázadok folyamán. Felújított Török Fürdőjében garantált az ellazulás. Gyönyörű parkjai a kikapcsolódásra vágyók és a családosok körében is egyaránt népszerűek. Kávézói és éttermei minden igényt kielégítenek, meghazudtolva az angol konyháról kialakult esetleges előítéleteket. Akik az aktív pihenést kedvelik, azoknak a környék számtalan lehetőséget kínál kulturális kirándulásokra ódon apátságokhoz és várakhoz valamint, hosszabb rövidebb túrákra akár a Yorkshire Dales vagy a North Yorkshire Moors Nemzeti Parkokban, ahol lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetnek.

Ha ellátogat Yorkba, több mint 2000 évet felölelő lenyűgöző történelmi időutazásban lehet része. Sétáljon akár az ókori római városfalakon, fedezze fel hogyan éltek a vikingek, tudja meg hogyan kerülhetett ide Zsigmond király kardja, vagy csak adja át magát a középkori város magával ragadó romantikus hangulatának.

Leeds, London után Anglia vezető üzleti-, jogi- valamint pénzügyi központja. Gyorsan növekvő multi- milliárdos gazdaságában dinamikusan fejlődnek az ipari-, egészségügyi és innovációs ágazatok. A munka mellett nem szabad megfeledkezni a tartalmas szórakozásról és kikapcsolódásról sem. Az idelátogató számtalan művészeti kiállítást valamint színházi előadást tekinthet meg, világhírű divattervezők legújabb kollekcióiból válogathat és élvezheti Leeds pezsgő éjszakai életét.

A festői Wensleydale-ben található; III. Richárd kastélyának megmaradt épületei, Aysgarth vízesés, ahol Kevin Costner főszereplésével forgatták Robin Hood – A tolvajok fejedelme című filmet, valamint helyi specialitások között említendő a Black Sheep Brewery rengeteg sörfajtája és a Wensleydale Creamery közkedvelt sajt kínálata.

Emily Brontë-t ez a vidék ihlette meg az Üvöltő szelek című regény megírására…

Harry Potter és a Halál ereklyéi című filmből híressé vált mészkő képződmények Malham-ben láthatók…

a gyönyörűen megőrzött Fountains Abbey és Studley Royal Water Gardens, mely az UNESCO Világörökségének része…

...színes halászfalvak, fennmaradt kastélyok és apátságok romjainak képe fogadta Drakula grófot, amikor Anglia partjait megpillantotta, és ugyanez a látvány ösztönözte Cook kapitányt, hogy vitorlát bontson és felfedezze Ausztráliát, valamint a Csendes Óceán szigetvilágát…

Yorkshire elkényezteti az ide utazót különleges szépségével és változatos programkínálatával!